201908.28
0

Δηλώσεις του ΥΦΥΠΕΞ Αντώνη Διαματάρη στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Κυπρίων

in Events

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Αντώνης Διαματάρης, στην ομιλία του από του βήματος του 20ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απoδήμων Κυπρίων ΠΟΜΑΚ – ΠΣΕΚΑ εξέφρασε, τη βεβαιότητά του ότι ο απόδημος Ελληνισμός ποτέ δεν θα υποστείλει την σημαία του αγώνα «μέχρι την τελική δικαίωση».

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στην εναρκτήρια τελετή του Συνεδρίου, ο κ. Διαματάρης είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πονάει πολύ την εθνική υπόθεση της Κύπρου» και «γνωρίζει καλά ότι ο Ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια για υποχωρήσεις ή απώλειες».

Αναφερόμενος στις σχέσεις αποδήμων με τις μητέρες πατρίδες  ο ΥΦΥΠΕΞ υποστήριξε ότι εισέρχονται σε εποχή «άνοιξης», τονίζοντας ότι όπως οι Κυβερνήσεις στην Κύπρο, έτσι και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «θα αγωνιστεί να φέρει πιο κοντά την Ελλάδα και την ομογένεια».

Με την ευκαιρία ευχόμαστε Καλή Αρχή και Καλή Θητεία στον εξαίρετο κ. Αντώνη Διαματάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Είναι ιδιαίτερη χαρά για τον απανταχού απόδημο Ελληνισμό, ένας απόδημος Έλληνας, που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και τα θέματα των αποδήμων, να αναλαμβάνει ένα τόσο σημαντικό χαρτοφυλάκιο.