202107.10
0

Οι Απόδημοι στο πλευρό των πυρόπληκτων

in News

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και η Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέλοντας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους, αποφάσισαν να στηρίξουν εμπράκτως όσους έχουν πληγεί από την πρωτοφανή πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλες εκτάσεις και περιουσίες στην ορεινή περιοχή Λάρνακας και Λεμεσού.

Οι Κύπριοι της Διασποράς ενώνουμε τις προσπάθειές μας για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο.

«Εμείς οι Κύπριοι, γνωρίζουμε τι σημαίνει καταστροφή, προσφυγιά, ανθρώπινα θύματα και ανθρώπινος πόνος. Γι’ αυτό ολόψυχα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων και πληγέντων της πύρινης λαίλαπας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Ανδρέας Παπαευρυπίδης στηρίζοντας την προσπάθεια.


«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον κυπριακό λαό και τις κυπριακές αρχές, δηλώνοντας πρόθυμοι να προσφέρουμε κάθε βοήθεια προκειμένου έμπρακτα να βοηθήσουμε στην κατά το δυνατό αποκατάσταση των ζημιών και να απαλύνουμε τον πόνο των αδερφών μας που έχουν πληγεί», ανέφερε ο Πρόεδρος ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ.

Ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Χρίστος Τούτον, εκφράζοντας τη βαθύτατη του θλίψη για τα γεγονότα, ανάφερε ότι «αποδίδουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά στο συντονισμό της τεράστιας αυτής προσπάθειας και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους νέους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιές απόρροια της τραγωδίας αυτής».


«Είμαστε πολύ ευγνώμονες και περήφανοι για όλους τους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό γιατί πάντοτε στις δύσκολες στιγμές δηλώνουν ένα μεγάλο παρόν. Τους ευχαριστούμε», είπε απευθυνόμενος προς τους Κύπριους της Διασποράς μας ανά την υφήλιο, ο Επίτροπος Προεδρίας.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει δώσει οδηγίες για άνοιγμα λογαριασμού στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ώστε άτομα να κάνουν εισφορές προς στήριξη των πληγέντων, μετά την τραγική πυρκαγιά του Σαββατοκύριακου.

Τα στοιχεία του Τραπεζικού Λογαριασμού είναι:

Δικαιούχος: Κυπριακή Δημοκρατία
Όνομα Λογαριασμού: Support to affected victims of the fire in mountains area of Larnaca and Limassol
Όνομα Λογαριασμού (σε συντομία): SUPP.AFF.VICTMS-FIRE-LCA-L/SOL
Τράπεζα: Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου
Αριθμός Λογαριασμού: 6001027
IBAN:CY42 0010 0001 0000 0000 0600 1027
Swift (BIC) Code: CBCYCY2N

Κάθε μικρή βοήθεια είναι μια μεγάλη πράξη.