201908.27
0

Στιγμιότυπα από την εναρκτήρια τελετή του 20ού Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Κυπρίων ΠΟΜΑΚ – ΠΣΕΚΑ.

in News

Κατά την εναρκτήρια τελετή, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ κ. Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ κ. Χρίστος Τούτον, ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Αντώνης Διαματάρης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β. και εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Την έναρξη εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή αποτέλεσε το αφιέρωμα σε έναν από τους Μεγαλύτερους Έλληνες της ομογένειας τον αείμνηστο Νίκο Μούγιαρη.

Κατά την προσφώνησή του, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ κ. Ανδρέας Παπαευριπίδης υπογράμμισε πως μια άλλη Κύπρος πέρα από τα φυσικά της σύνορα θα συνεχίζει να αγωνίζεται με πείσμα και αποφασιστικότητα στις χώρες διαμονής μέχρι η πατρίδα μας να απαλλαγεί από την τουρκική κατοχή.

Και πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας ότι η συμμετοχή των Αποδήμων Κυπρίων σε αυτό το δύσκολο και τιτάνιο αγώνα για τη επανένωση της Πατρίδας μας, είναι για μας τάμα μιας ζωής και ουδέποτε θα συμβιβαστούμε με τα τετελεσμένα της εισβολής.